IniciAppLa seguretat dels motoristes sota vigilància

La seguretat dels motoristes sota vigilància

Aquesta setmana, del 20 al 26 de maig, les policies de trànsit faran una campanya intensiva per vetllar per la seguretat dels motoristes. Una acció programada quan ja comença el bon temps i la mobilitat d’aquests vehicles de dues rodes creix. L’objectiu és que això no suposi un augment de les víctimes. A peu de carretera es vigilaran els motoristes com a infractors, però també com a possibles víctimes de conductes de risc dels conductors de la resta de vehicles.

Aquest 2019, 15 motoristes han mort a les carreteres catalanes i 105 han resultat ferits greus. Són menys motoristes morts que el mateix període de l’any passat, quan 18 motoristes havien perdut la vida, però hi ha hagut més usuaris de motocicletes que han patit ferides de gravetat, atès que el 2018 n’hi havia 85.

En aquest sentit, es demana més percepció del risc i consciència de la pròpia fragilitat als motoristes i a la resta d’usuaris respecte i col·laboració per reduir les víctimes en general i en especial d’aquest col·lectiu. A més, s’apel·la a la responsabilitat compartida i a la necessitat d’una convivència respectuosa a la xarxa viària que requereix l’adopció de mesures protectores per part dels conductors de tots els vehicles.

ÚLTIMES NOTÍCIES