Quim Haro, Patricia Gras, Noemi Boixader i Joan Bou s’emporten els principals guardons dels premis Sant Jordi 2019


El Teatre Clavé va ser l’escenari ahir de l’acte de lliurament dels premis literaris Sant Jordi en les categories juvenil, adults, la beca de recerca local Salvador Vendrell i el premi impromptus Prudenci Bertrana de periodisme.

El primer premi de la modalitat de poesia per al grup F (adults) va recaure en Quim Haro “De Llunes”, mentre que el segon premi va ser per Maria Terese Reyner i el poema “Tessel·les de vida: Un Mosaic” . En la modalitat de prosa, el primer premi va ser per Noemi Boixader amb “ben alt….ben lluny”, el segon lloc va quedar desert.

En la modalitat premi de Periodisme Imprumptus Prudenci Bertrana. El primer premi va ser per Patricia Gras amb el treball “Benvolgut Mestre Casals”

En el grup E de 19 a 25 anys, en prosa la guanyadora va ser Bernat Fernàndez amb el text “Mecanismes”, el segon premi va quedar desert. En poesia, el primer premi va quedar desert ii el segon premi va ser per Anna Diaz amb la poesia “El meu refugi de paper i tinta”.

Pel que fa el grup D de 15 a 18 anys, el guanyador del primer premi en prosa va ser el treball “Amb ulls de nen” de Laia Cubillo  , mentre que el segon premi va ser per Estel·la Fernàndez  i el treball “Enyorant la mel”.

Els premiats en la modalitat de poesia d’aquest grup format per joves de 15 a 18 anys va ser el segon premi de Jana Maresme amb la poesia “Et trobo a faltar” i el primer va ser per Marta Mercader amb “vivim en societat”. En aquesta modalitat es va donar el premi treball de recerca a Ruth Maresme amb el seu treball “L’essencial és invisible als ulls”.

Ahir també es van lliurar els premis de la categoria Juvenil grup C (De 12 a 14 anys). Els premiats en la modalitat de prosa van ser en primer lloc Sara Correa  pel treball “Un Salt en el Temps ”, el segon lloc per Ainhoa Espinola pel seu treball: “M’he despertat al segle XX” . Finalment es va atorgar un accèssit a Elsa Cubillo i el treball “Sense Importància”

Els premiats en poesia d’aquesta modalitat van ser en primer lloc Élia Rodríguez  per “L’Atzar ”  i en segon lloc la poesia de Abril Carreras pel seu treball “Paraules”. El regidor de Cultura, Josep Llorens ressaltava la qualitat dels treballs presentats.

balanc premis sant jordi

Finalment, es va premiar la beca de recerca Salvador Vendrell al treball de Joan Bou Pla sobre “Tordera entre 1951 i 1975.  Progrés, transformació d’un poble”. En l’entrega de premis d’ahir també es va presentar l’edició d’enguany del llibre “Esguards”, que recull tots els treballs guanyadors de la passada edició.