El servei de mobilitat del Maresme impulsa voluntariat internacional aquest estiu


L’estiu és per gaudir-lo desconnectant dels estudis i de la feina, però el lleure no està renyit amb l’aprenentatge, la solidaritat i l’enriquiment personal. Aquesta és la filosofia que guia l’oferta de voluntariat internacional que ofereixen diferents entitats. El Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme, que gestiona el Consell Comarcal i del qual en formen part 24 municipis de la comarca,  les ha convidat a presentar als joves les diferents ofertes de voluntariat internacional que tenen al seu abast per a l’estiu 2019. Les inscripcions ja han començat i, com diuen totes les entitats, les persones interessades “no cal que tinguin experiència prèvia, només la voluntat d’aprendre, col·laborar i ajudar”. La regidora de joventut, Bàrbara Vergés explica els objectius del servei de mobilitat i l’oferta de voluntariat internacional.

servei mobilitat

D’entre les diferents entitats i associacions que ofereixen programes de voluntariat internacional, una és maresmenca. Es tracta d’ AlKaria. Aquesta ONG, amb seu a Malgrat de Mar, treballa a poblacions rurals del Marroc i, des de fa poc, ha començat a col·laborar amb Senegal, Liban, Equador i Perú. La seva acció es focalitza en l’educació, l’ajuda i l’empoderament de les dones d’aquests territoris i en el desenvolupament econòmic. Ofereixen estades solidàries que es complementen amb les visites turístiques que permeten conèixer el territori i la seva cultura. Les i els joves d’entre 18 i 25 anys que siguin ciutadans de la Unió Europea i vulguin aprofitar l’estiu per estudiar a l’estranger, fer un intercanvi cultural a Europa, treballar en una feina qualificada o fer un voluntariat, poden consular l’oferta de la Fundació Catalunya Voluntària. Si voleu rebre més informació sobre aquest servei, podeu enviar un correu electrònic a mobilitat@ccmaresme.cat, o bé posar-vos en contacte amb el Casal de Joves de Tordera, on us donaran tota la informació que necessiteu respecte aquest servei i altres informacions del vostre interès.