IniciAppLa regidoria de Cultura vol realçar la visió històrica de l’aplec de...

La regidoria de Cultura vol realçar la visió històrica de l’aplec de Sant Ponç i d’en Pere Porter

L’Ajuntament de Tordera aposta per la feina de la recuperació històrica al municipi. Des de la Regidoria de Cultura afirmen que, recentment, s’han fet tasques d’aquesta àrea com pot ser, el projecte audiovisual de la migració i la integració socio-cultural al municipi. Tordera vol seguir potenciant la recerca històrica i , segons explica el regidor de cultura de l’Ajuntament de Tordera, Josep Llorens, ja s’està treballant en dos nous temes.

Per una banda, igual que es va fer amb el redescobriment i aprofundiment biogràfic de Prudenci Bertrana, ara s’impulsarà la recerca sobre el personatge de Pere Porter o altrament conegut com a “Pere Botero”.

recuperacio historica 1

Per altra banda, el regidor Llorens també dóna a la llum el projecte de la recuperació d’activitats culturals arreu de Sant Ponç. De fet, l’aplec de Sant Ponç s’estableix com una de les tradicions més actives i arrelades al municipi torderenc, on cada 11 de Maig milers de persones es reuneixen al voltant de l’ermita, considerada com a bé de cultural interès local. D’aquesta forma, des de l’Ajuntament es treballa per ampliar les activitats que antigament s’hi havia dut a terme. Ho explica Josep Llorens.

recuperacio historica 2

La voluntat és desenvolupar aquest dos projectes de recuperació històrica al llarg d’aquest 2019 i no es descarta dur a terme més projectes audiovisuals.

ÚLTIMES NOTÍCIES