IniciNoticiesSocietatEls Mossos identifiquen dos lladres especialitzats en el robatori de caixers automàtics...

Els Mossos identifiquen dos lladres especialitzats en el robatori de caixers automàtics amb detonació d’explosius que havien actuat a Fogars de la Selva i Blanes

Els Mossos D’esquadra han identificat dos homes, de 54 i 47 anys, de nacionalitat italiana i espanyola, com a presumptes autors de tres robatoris amb força a caixers automàtics comesos a través del mètode de detonar-los amb artefactes explosius.  El sospitós de nacionalitat italiana va ser detingut i se’l  vincula amb tots els fets, mentre que el segon, de nacionalitat espanyola, es considera que va participar en només un dels robatoris. Tots dos estan en presó preventiva.

 Els robatoris a caixers automàtics van tenir lloc entre els mesos d’octubre i desembre de 2018, concretament el 12 d’octubre de 2018 a Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), el  17 d’octubre de 2018  a Fogars de la Selva i el 15 de 2018 de desembre a Blanes. 

Els investigadors van poder vincular tots tres fets,  ja que van tenir lloc en un curt període de temps i, especialment,  pel modus operandi emprat pels lladres, molt poc corrent a Catalunya i que consistia en causar una detonació en el caixer automàtic a partir d’un tipus d’explosiu de fabricació casolana. L’artefacte usat pels delinqüents consistia en una mànega plàstica farcida de material explosiu de fabricació casolana, a la qual se li connectava un detonador que s’activava a distància a través d’un cable elèctric. Els lladres introduïen la mànega en el caixer i forçaven alguna de les finestres expenedores.

Als investigats, amb un ampli historial delictiu, ja estan en presó preventiva.

ÚLTIMES NOTÍCIES