Aquest diumenge arriba l’obra “La Niña Gorda” al Teatre Clavé


L’espectacle La niña gorda de Jordi Oriol a partir del text de Santiago Rusiñol i dirigida per Xavier Albertí, director del TNC, es podrà veure el diumenge 24 de març a les 18:00h al Teatre Clavé.

Aquest espectacle tracta  sobre la filla d’un lliure pensador alcohòlic i amb una educació sentimental a base d’exaltats fulletons sentimentals, La niña gorda és una càndida criatura que acabarà sent exhibida com una atracció de circ per la magnitud de les seves carns, rodejada per un món sòrdid que alimenta contínuament la seva ingenuïtat per obtenir-ne un rendiment econòmic.

L’actor i dramaturg Jordi Oriol explica que La niña gorda: “La novel·la és molt interessant, divertida, irònica i còmica i et fa congelar el somriure al fet veure de com arribem de ser de cruels davant el diferent i no només de la dona”.

Jordi Oriol 1

Celebrada com una de les millors novel·les catalanes de la primera meitat del segle xx, La ‘Niña Gorda’ fa una àcida paròdia de La Ben Plantada d’Eugeni d’Ors. Amb aquesta obra, Rusiñol s’enfronta cruament a l’idealisme noucentista, que pretenia posar les bases d’un nou Estat sense tenir en compte les misèries amb què malvivia una gran part de la societat catalana.

Jordi Oriol explica que La niña gorda “fa una crítica feroç a la societat masclista que d’alguna manera ha anat perpetuant aquesta forma de tractar la dona com una mena de condiment de l’home”.

Jordi Oriol 2

Recordem que l’espectacle serà a les 18:00h de la tarda. Les entrades tindran un preu de 12 euros anticipada, 13 euros a taquilla i 10 euros per els socis.