La torderenca Judith Toronjo nova secretària general de la JNC


La torderenca Judith Toronjo, ha estat escollida nova secretària general de la Joventut Nacionalista de Catalunya. Aquest cap de setmana es va celebrar el XX Congrés Nacional de la JNC a Reus, on va ser escollida amb el 91% dels vots. En declaracions a Ràdio Tordera, Toronjo es mostrava satisfeta del ampli suport que va tenir la seva candidatura.

Judith Toronjo 1

Judith Toronjo va destacar en el seu discurs de proclamació la seva voluntat d’estar a l’alçada del moment polític que viu el país i va voler posar en valor el paper de la JNC al llarg dels seus 39 anys d’història. També va fer un homenatge als presos i preses polítics i exiliats i exiliades que han passat durant aquests anys per l’escola de patriotes que és la JNC: els Consellers Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn, Meritxell Borràs i el President Carles Puigdemont.

Pel que fa a l’organització, va destacar la importància de vertebrar el projecte de la direcció nacional pels propers dos anys al voltant de tres eixos principals: el territori, la militància i la formació dels militants, per tal que la JNC continuï essent la primera organització política juvenil de Catalunya i segueixi destacant per la seva capacitat d’influència en el context polític i pel seu potencial d’actuar com a motor de canvi i de transformació social.

Judith Toronjo 2

En les conclusions del congrés, la JNC s’emplaça a treballar per a sortir més reforçada com a organització dotant-se per als instruments necessaris per a ser activa i créixer en el seu desplegament territorial. Més enllà, la militància de l’organització vol fer una aposta clara per apoderar el seu Consell Nacional i fer-lo créixer com a espai de debat i de decisió, així com la Convenció Ideològica, per a realitzar un debat en profunditat sobre els seus posicionaments ideològics. Ho explica Judith Toronjo.

Judith Toronjo 3

En el congrés a banda, d’escollir la Judith com a nova Secretària General,  Albert Pérez va esdevenir el nou President del Consell Nacional. Amb ells es van escollir els membres de la Direcció Nacional, la Presidència del Comitè d’Arbitratge, Mediació i Disciplina, la seva vicepresidència i el seu vocal.

En la seva trajectòria política, Judith Toronjo va ser presidenta de la JNC a Tordera i en els darrers anys havia ocupat càrrecs de responsabilitat a la JNC Catalunya, l’ últim com a delegada de governança i mon local.