La Policia Local de Tordera descobreix una plantació de marihuana quan es preocupava per un gos desatès


Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació d’Arenys de Mar coordinadament amb agents de la Policia Local de Tordera van desmantellar el dia 13 de febrer una plantació de marihuana al carrer Llobregat de la urbanització Àgora Parc i van detenir dos homes de 42 i 36 anys, de nacionalitat sèrbia i veïns de Tordera, per un delicte de tràfic de drogues i un delicte de defraudació elèctrica.

Els fets van succeir pels volts de les 13:00 hores del mateix dia quan agents de la Policia Local de Tordera van saber que en una casa del carrer Llobregat hi havia un gos desatès. Quan van arribar al lloc van veure, davant la casa, dos homes que eren els propietaris del gos, els quals estaven traient unes caixes de la casa i les estaven col·locant dins un cotxe. Quan els agents es van apropar van notar una forta olor a marihuana i immediatament es van identificar i van escorcollar el vehicle. Les caixes de cartó contenien 18 bosses amb cabdells de marihuana secs llestos per a la seva distribució i consum i d’un pes aproximat de 10 quilograms.

Arran d’aquest descobriment els dos homes van ser detinguts per un delicte contra la salut pública en la seva vessant de tràfic de drogues. Després, els policies van comprovar que la instal·lació elèctrica de la casa estava manipulada i connectada fraudulentament a la xarxa elèctrica i que dins hi feia una forta olor de marihuana. Els agents van alertar els Mossos d’Esquadra els quals van ordenar el seu precintament, ja que sospitaven que a dins hi podia haver una plantació il·legal de marihuana.

El 14 de febrer agents de Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Arenys de Mar van fer una entrada i registre a la finca, que va ser autoritzada pel Jutjat d’Instrucció número 2 d’Arenys.

El registre va confirmar l’existència d’una plantació de marihuana amb 512 plantes en diferents estats de creixement i per un valor aproximat d’uns 55.000 euros en el mercat il·lícit. L’operatiu de Mossos va intervenir totes les plantes, a més de dues balances de pesatge i més de 14.000 euros en efectiu. També van desmantellar tota la infraestructura pel cultiu: aparells d’aire condicionat, làmpades, humidificadors, etc.

El dia 15 de febrer els dos detinguts van passar a disposició judicial i van ingressar a presó per ordre del Jutjat de Guàrdia d’Arenys de Mar.