La Fundació ASPRONIS demana el suport de l’Ajuntament de Tordera envers la greu situació que viuen les entitats socials


La Fundació ASPRONIS ha presentat aquest matí un escrit a l’Ajuntament de Tordera per demanar el suport institucional del consistori envers la greu situació que viuen les entitats socials a Catalunya dedicades a l’atenció i el suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, discapacitat física, paràlisi cerebral/pluridiscapacitat o amb problemes de salut mental, així com les dedicades a l’atenció precoç. L’alcalde de Tordera, Joan Carles García Cañizares, acompanyat dels regidors de l’ajuntament, ha rebut una comitiva de treballadors i persones ateses de la Fundació ASPRONIS a les portes del consistori, on una persona de la Fundació llegirà un manifest. L’escoltem:

270206_003

El Director General de la Fundació Aspronis, Francesc Duran ha explicat que les reivindicacions del sector social són la fi de la congelació i les retallades dels mòduls assistencials amb què la Generalitat financia els serveis, una situació que s’arrossega des de 2009 i que compromet seriosament l’atenció dels col·lectius. Reclama també la greu situació en què deixa els Centres Especials de Treball (CETs) l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a 900 euros, una notícia que el sector celebra com a avenç social però que ha d’assumir sense cap finançament per part de la Generalitat ni de l’Estat.

Aspronis Duran

En aquest sentit, l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia insisteix amb la voluntat de l’Ajuntament de donar tot el suport a la tasca de les entitats socials al municipi. Per ajudar en les reivindicacions dels col·lectius, el consistori es planteja encarregar a aquestes entitats la realització de tasques concretes en el dia a dia del poble.

Aspronis Alcalde

La petició s’emmarca en el seguit de mobilitzacions iniciades la setmana passada als principals ajuntaments de l’àmbit d’actuació de la Fundació (els quals formaven part del Patronat fins fa dos anys): Malgrat de Mar, Palafolls, Blanes i Lloret de Mar. Malgrat va aprovar unànimement i d’urgència una moció de suport el passat dijous, i la resta de consistoris han manifestat el seu compromís de portar la petició als proper plens municipals. Tordera és un dels municipis veïns d’on procedeixen moltes persones ateses a ASPRONIS i també de la plantilla.