Els alumnes de 4t d’ESO s’enfronten avui i demà a les competències bàsiques


Més de 71.000 alumnes de Catalunya s’examinen avui i demà de les proves d’avaluació de 4t d’ESO, que enguany es realitzen per vuitè any consecutiu. S’avaluaran les competències de llengua catalana, llengua castellana, primera llengua estrangera i matemàtiques. També s’avaluarà la competència cientificotecnològica, que es va incorporar per primer cop en la passada edició. Els alumnes de quart d’ESO de les escoles Vedruna, Brianxa, IES Lluís Companys i Tordària s’examinen amb una prova que ha de valorar les competències i coneixements bàsics en matemàtiques i llengües, en finalitzar l’ensenyament secundari obligatori.

La prova permet mesurar el grau d’assoliment de les competències bàsiques al final de l’etapa obligatòria. Aquestes avaluacions tenen caràcter diagnòstic i no marquen, en cap cas, la superació o no de l’etapa. Per comprovar que la comprensió lectora dels alumnes que enguany cursen 4t d’ESO està adaptada a la situació actual, caracteritzada per un excés d’informació, les proves de competències bàsiques han incorporat aquest any, un exercici de redacció que ha de posar a prova aquesta capacitat lectora dels estudiants, perquè demostrin la seva capacitat de relacionar informació i distingir la més significativa. Explica les novetats el president del Consell d’Avaluació, Joan Mateo.

mateo

El Departament desplega 2.000 professors o aplicadors, i 1.000 docents més treballaran en la correcció de les proves.
Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca