Quatre escoles de Tordera participen en el projecte “Emparauleu-nos”, la nova proposta de Lletra a lletra, fem municipi


Quatre escoles torderenques (escola Brianxa, Vedruna, Roureda i Serra de Miralles) participaran en el projecte Emparauleu-nos, la nova proposta de Lletra a lletra, fem municipi. És un projecte que impulsa la Diputació de Barcelona per donar suport a l’aprenentatge de les competències lingüístiques en els municipis participants. Lletra a lletra… és el projecte de suport a la competència lingüística que la Diputació posa a l’abast dels ens locals perquè, d’acord amb centres educatius i les biblioteques, el puguin desenvolupar en el seu territori.

Enguany, posen en marxa l’activitat Emparaulem-nos, que proposa explorar els usos i les possibilitats de la paraula parlada i escrita amb el suport de referents dels diferents àmbits: centres educatius municipals, ajuntaments, biblioteques i altres agents del territori. 

L’escola La Roureda hi participa per tercer any consecutiu. La seva directora Silvana Ballbé valora molt positivament el projecte i en destaca la participació en xarxa amb la biblioteca i l’Ajuntament.

Emparauleu-nos 1

Com a resultat d’aquesta col·laboració, més de mil alumnes de centres educatius de primària, secundària, PFI i formació d’adults de la demarcació de Barcelona posaran en pràctica les diferents dimensions de la competència lingüística a partir de la reflexió al voltant de la Paraula. A l’escola la Roureda, utilitzaran una idea de plasmar paraules d’amor i positius en entorns locals.

emparauleu-nos 2

En aquest projecte es fan partícips alumnes, famílies i institucions locals. Recents reunions de la diputació amb les escoles implicades han servit per planificació del projecte, els tallers de creació de les accions amb l’alumnat, la trobada de lletrades i lletrats, la visita a la Biblioteca de Catalunya, els assajos i la presentació final i tancament del projecte.