Hisenda reclamarà els diners desgravats de les donacions a fundacions d’escoles concertades. La mesura no hauria d’afectar a les famílies de les escoles Vedruna i Brianxa


Atenció als pares que porten o han portat els fills a una escola concertada. La ministra d’Hisenda assegura que la quota que es paga a les fundacions d’aquestes escoles no es pot deduir a l’IRPF perquè en la majoria dels casos no és una donació.

L’Agència Tributària ha detectat irregularitats i podria reclamar els diners a les famílies que s’han desgravat aquestes quantitats i en què l’error encara no ha prescrit. És a dir, a les famílies que s’ho han desgravat des del 2015 fins ara.

La ministra María Jesús Montero ha insistit en una entrevista a Antena 3 que no s’ha modificat la normativa, sinó que els inspectors d’Hisenda han detectat irregularitats.

La llei permet deduir fins al 75% dels primers 150 euros abonats en quotes i un 30% de la resta d’aportacions si es consideren donacions. Però el president del sindicat de tècnics d’Hisenda, Carlos Cruzado, explica que en la majoria dels casos no es tracta de cap donació, sinó que pagar aquesta fundació forma part de la quota mensual de la concertada.

El director de l’escola Vedruna de Tordera, Àngel Vallicrosa explica que la situació no hauria d’afectar a les famílies de l’escola, atès que la quota que es paga a l’escola no és en concepte de donació i, per tant, ningú pot desgravar-se res.

vallicrosa hisenda

A l’escola Brianxa ens recorden que ells no són una fundació, i que  funcionen com a cooperativa escolar.

Els tècnics d’Hisenda asseguren que de moment no s’ha donat l’ordre de revisar tots els casos, però es podria reclamar al contribuent fer una declaració complementària si es detecta en una inspecció. Gestha calcula que algunes famílies podrien haver de tornar fins a 600 euros per any.