Es proposen diverses mesures per reduir l’auge de robatoris a domicilis al Maresme


El conseller d’Interior, Miquel Buch, es va reunir dimarts amb alcaldes del Maresme davant la preocupació per l’auge dels robatoris a domicilis. Entre d’altres, Buch va plantejar la possibilitat d’implantar seguretat privada en llocs d’especial conflictivitat per manca d’agents. En aquest cas, de moment ja s’està fent una prova pilot a Premià de Dalt.

Buch 1

El conseller també va detallat el pla per a la creació d’una bossa d’aspirants a polies locals a disposició dels ajuntament amb l’objectiu d’agilitzar els tràmits administratius i posar a disposició dels municipis la possibilitat d’incorporar agents amb més rapidesa.

Buch 2

El fet d’acollir-se a la nova bossa de policies serà “voluntari” per als ajuntaments que ho vulguin. La resta podrà fer els seus propis processos, com en aquells casos en que es requereixin perfils molt concrets de policies. Els municipis que no tenen cos propi de Policia Local es trobaven fins ara limitats també a l’hora d’implantar càmeres de videovigilància perquè no hi havia ningú que es pogués fer càrrec del sistema. Els Departament d’Interior, però, ha habilitat ara els Mossos d’Esquadra perquè siguin dipositaris de les imatges de les càmeres que vulguin instal·lar els ajuntament de pobles petits.