La segona edició del Festival Zero arriba aquest cap de setmana a Tordera


Tordera estrenarà aquest cap de setmana la segona edició del #FestivalZero organitzada per Teatres en Xarxa amb una programació que incorpora tres espectacles. La inauguració de la segona edició del Festival Zero tindrà lloc a Tordera. Concretament, serà el divendres 8 de febrer a les 20:00h a la Plaça Miquel, Martí i Pol. En ella s’hi realitzarà una performance on hi participaran alumnes de l’Institut Lluís Companys de Tordera, alumnes del CFA del Teatre Clavé i joves del casal de Pineda de Mar. Les temàtiques d’enguany entorn les persones sense sostre i la solitud.

El #FestivalZero va néixer el 2018 de la mà de Teatres en Xarxa amb la voluntat d’acostar als teatres de l’àrea metropolitana de Barcelona una programació d’espectacles que té com a eixos bàsics la proximitat física entre artistes i públic i l’aposta per propostes no convencionals amb aforaments reduïts que es puguin viure i gaudir des d’espais diferents del pati de butaques. Josep Navarro és director del Teatre Clavé.

festival zero 1

La segona edició del Festival Zero acull una programació d’espectacles de diferents gèneres i llenguatges que durant dos mesos giraran pels espais escènics de Teatres en Xarxa i que es podran gaudir al Teatre Clavé el divendres 8 i el dissabte 9 de febrer.

Els espectacles previstos són;

A mi no me escribió Tennessee Williams (porque no me conocía) de la companyia Roberto G.Alonso: Una peça amb dramatúrgia de Marc Rosich, que fa incursions en la dansa, el teatre de gest, el text clàssic, el playback, la cançó en directe i la performance, buscant el contacte directe amb el públic que ha estat convidat a entrar en aquesta llar tan poc convencional. L’espectacle es podrà veure al Teatre Clavé divendres 8 de febrer a les 21:00h.

Espera de Circ EIA: un espectacle de circ de carrer participatiu en què el públic és convidat a viure de prop les acrobàcies que tenen lloc a l’escena. En una atmosfera atemporal, els acròbates es converteixen en uns artesans del moviment que es volen guanyar la confiança de l’espectador per recórrer junts el camí que va de les tradicions i els rituals populars fins als paisatges més contemporanis. La funció es podrà veure al Teatre Clavé dissabte 10 de febrer a les 17:00h.

Painball de les Impuxibles: presenten la seva primera peça de carrer convençudes que ara més que mai és el moment de sortir a l’espai públic, allà on tenim més coses a dir. Tres intèrprets i un piano de cua. Un joc amb pilotes que genera un espai sonor, un ritme, però també una manera de moure’s, una corporalitat i un univers propi. L’espectacle es podrà veure el dissabte 9 de febrer a les 19:00.

A banda de la programació d’espectacles, el Festival Zero compta amb diverses activitats complementàries al seu entorn que fan que els espectadors es puguin sentir actors/actrius.

Josep Navarro afirma que l’objectiu del festival és crear una bossa d’espectadors jove.

festival zero 2

Les entrades per cadascun dels espectacles del Festival Zero tenen un preu únic de 8€, mentre que si es vol gaudir del Festival Zero al complert es pot adquirir l’abonament per un preu de 15€. Tant les entrades com l’abonament estan a la venda a les taquilles del Teatre Clavé i al web http://entrades.teatreclave.cat