IniciNoticiesMedi ambientTordera afavoreix l'estalvi energètic amb diverses actuacions a la via pública i...

Tordera afavoreix l’estalvi energètic amb diverses actuacions a la via pública i equipaments municipals

Durant el darrer trimestre de 2018 es van instal·lar fanals solars a les illes de contenidors a les zones rurals que no disposen d’enllumenat públic. Així, amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’ha instal·lat nou enllumenat solar als contenidors de Can Camps, Roca Rossa, Sant Llop, Sant Pere de Riu i els agregats rurals de Sant Daniel i Mas Mora. Aquests fanals tenen instal·lat un sistema ecològic que permet reduir l’ús i desaprofitament d’energia. Un cop engegats, quan el fanal detecta gent, la potència il·luminadora pujarà per tal de fer visible tot l’espai. Per altra banda, mentre no hi circuli ningú, la il·luminació hi serà present però es reduirà la intensitat facilitant, així, un consum innecessari. Amb això, els fanals  que arriben als 6 metres d’alçada, estalviaran l’energia per fer-ne ús durant els dies de nuvolositat i poca visió. Ho detalla el mateix regidor de l’Ajuntament de Tordera, Carles Aulet.

aulet fanals

Per altra banda, la Biblioteca de Tordera també disposa d’una nova il·luminació LED que afavoreix l’estalvi d’energia a l’hora que l’equipament guanya en major il·luminació a tots els espais. També des de principis d’aquest 2019 s’han renovat els equipaments de climatització d’alguns equipaments, com ara el nou sistema de calefacció a la Biblioteca i la instal·lació de la caldera de biomassa a l’edifici de l’Ajuntament. El regidor  Carles Aulet assegura que l’actuació va comptar amb una subvenció de 50.000 euros de la diputació de Barcelona i que permetrà ser més eficients energèticament.

aulet subvencio

Actuacions d’aquest tipus formen part de l’estratègia del govern municipal perquè Tordera es converteixi progressivament en un municipi més sostenible i eficient. En aquesta línia els darrers anys s’han dut a terme iniciatives com la implantació dels nous sistemes d’enllumenat públic, el control biològic de plagues, els sistemes de climatització ecològica o el control digital de la xarxa d’aigua.

ÚLTIMES NOTÍCIES