IniciNoticiesLes policies de trànsit vigilaran durant aquesta setmana les distraccions en la...

Les policies de trànsit vigilaran durant aquesta setmana les distraccions en la conducció i el compliment dels semàfors

El Servei Català de Trànsit coordina fins diumenge 27 de gener, amb les policies de trànsit del cos dels Mossos d’Esquadra i Policies Locals, una campanya preventiva de control de les distraccions al volant i el respecte per les indicacions dels semàfors.

Aquesta és la primera campanya d’aquest tipus que es realitza aquest 2019 i la segona de les 17 campanyes preventives previstes per a aquest any.

Al llarg del 2018, es van realitzar tres campanyes de prevenció de distraccions, dues programades dins el calendari establert – una al mes de març i l’altre al novembre, i una tercera de caràcter extraordinari, que es va dur a terme durant un cap de setmana del mes de novembre. En total es van imposar 7.311 denúncies.

Al 2018, el 23% de l’accidentalitat amb víctimes va ser per distraccions. Aquest és el motiu pel qual l’SCT insisteix en portar a terme aquestes campanyes de conscienciació i control per part de les policies de trànsit. Les distraccions causades pels telèfons mòbils són les que estan tenint conseqüències més tràgiques a les carreteres.

ÚLTIMES NOTÍCIES