La Policia Local recupera la figura del policia de barri i ampliarà la patrulla de vigilància rural


La Policia Local de Tordera ampliarà aquests propers mesos el nombre de policies de proximitat a diferents zones de Tordera amb la voluntat de recuperar la figura del policia de barri.
Des de fa unes setmanes, la zona d’obres del Camí Ral, Amadeu Vives, Mas Martí i del carrer d’Alcalde Vendrell ja disposa d’un policia que realitza tasques de prevenció, informació, seguretat i control de la mobilitat urbana en aquest punt. La intenció de la Policia Local és mantenir aquesta figura d’agent de proximitat una vegada finalitzades les obres en aquest sector. Ho explica el regidor de seguretat, Xavier Martin.

policia barri 1

De cara als propers mesos, el cos d’agents de barri també s’ampliarà amb 3 policies més a Camí Ral i nucli històric, Sant Andreu i Sant Pere/Fibracolor. Martin destaca la interacció entre policia i comerciants amb la figura de policia de barri.

policia barri 2

 Per altra banda, i donats els bons resultats dels darrers anys, per aquest 2019 s’ampliarà la vigilància a les urbanitzacions amb una nova patrulla rural, que s’unirà a l’existent i facilitarà l’ampliació del radi de control i actuació a tot el terme municipal.

policia barri 3

Xavier Martin assegura que s’han produït diverses circumstàncies en el personal de la Policia Local que permetrà ampliar aquestes mesures.

policia barri 4

El  pla de millora de la seguretat ciutadana i vial es completarà amb el seguiment i control contra l’ocupació il·legal d’habitatges i amb la instal·lació de noves càmeres de video-vigilància a Sant Andreu, Sant Pere, al carrer Puigvert, al carrer Girona, al camí de Les Farreres i als accessos de Terra Brava, Àgora Parc i Niàgara Parc.

Amb actuacions com aquestes el govern municipal consolida la seva aposta per a la millora de la seguretat al municipi tant pel que fa a la disminució de fets delictius, que es manté a la baixa des de 2015,  com per a l’eradicació de l’incivisme al carrer, que gràcies a la col·laboració dels Agents Cívics s’ha guanyat amb més control a contenidors i espais públics.