La biblioteca de Tordera reparteix un calendari de taula 2019


La biblioteca de Tordera té a disposició dels seus usuaris els nous calendaris de taula 2019. El disseny d’enguany segueix la mateixa línia i temàtica que la guia de recursos “Singularitats naturals del Maresme”, publicada al 2018 per les Biblioteques del Maresme. En aquesta guia es recullen aquelles curiositats o peculiaritats naturals presents a tots els municipis d’aquesta comarca. La guia es distribueix en format paper i també disposa d’una aplicació mòbil.

Amb aquesta guia, les biblioteques volen despertar la curiositat i l’interès per conèixer espais naturals, així com la flora, la fauna, els boscos i el mar. Aquest any han participat a la guia els tres parcs naturals que hi ha a la comarca: el Parc de la Serralada de Marina, el Parc del Montnegre i el Corredor, i el Parc de la Serralada Litoral, que ofereixen visites guiades per a experts, les quals permeten conèixer i gaudir millor d’aquests espais.

En aquesta guia, es destaca la Roureda de Can Verdalet per contenir una vegetació aigualosa i de ribera que configura les zones humides del territori torderenc. La diversitat d’hàbitats i espècies és la principal característica diferenciadora de la resta de la plana. És més, la singularitat de La Roureda és, segons el biòleg Joan Borrell i l’educadora ambiental Maribel Marín (ambdós autors del text presentat), el paisatge vegetal centreeuropeu.
En aquest tipus de paisatge s’hi pot trobar espècies com el roure pènol, el roure africà i el roure de bruc vermell, la qual és una espècia molt poc freqüent a Catalunya però que es presenta a les carenes d’aquest territori. La biodiversitat que es genera a aquesta zona tampoc passa desapercebuda.

Els interessats en aquest calendari només cal que vinguin a la biblioteca i també us podreu endur un punt de llibre per acompanyar les vostres lectures d’aquest nou any.
Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca