La biblioteca de Tordera reparteix un calendari de taula 2019


La biblioteca de Tordera té a disposició dels seus usuaris els nous calendaris de taula 2019. El disseny d’enguany segueix la mateixa línia i temàtica que la guia de recursos “Singularitats naturals del Maresme”, publicada al 2018 per les Biblioteques del Maresme. En aquesta guia es recullen aquelles curiositats o peculiaritats naturals presents a tots els municipis d’aquesta comarca. La guia es distribueix en format paper i també disposa d’una aplicació mòbil.

Amb aquesta guia, les biblioteques volen despertar la curiositat i l’interès per conèixer espais naturals, així com la flora, la fauna, els boscos i el mar. Aquest any han participat a la guia els tres parcs naturals que hi ha a la comarca: el Parc de la Serralada de Marina, el Parc del Montnegre i el Corredor, i el Parc de la Serralada Litoral, que ofereixen visites guiades per a experts, les quals permeten conèixer i gaudir millor d’aquests espais.

En aquesta guia, es destaca la Roureda de Can Verdalet per contenir una vegetació aigualosa i de ribera que configura les zones humides del territori torderenc. La diversitat d’hàbitats i espècies és la principal característica diferenciadora de la resta de la plana. És més, la singularitat de La Roureda és, segons el biòleg Joan Borrell i l’educadora ambiental Maribel Marín (ambdós autors del text presentat), el paisatge vegetal centreeuropeu.
En aquest tipus de paisatge s’hi pot trobar espècies com el roure pènol, el roure africà i el roure de bruc vermell, la qual és una espècia molt poc freqüent a Catalunya però que es presenta a les carenes d’aquest territori. La biodiversitat que es genera a aquesta zona tampoc passa desapercebuda.

Els interessats en aquest calendari només cal que vinguin a la biblioteca i també us podreu endur un punt de llibre per acompanyar les vostres lectures d’aquest nou any.