Els taxistes de Tordera ja llueixen matrícules de color blau


Cada dia són més els taxis de Tordera que porten la placa de matrícula de darrere en color blau amb les lletres i números en blanc. Tots els vehicles nous les incorporen ja i en el mes de juliol d’aquest any  tots hauran de portar-les.

És la manera que ha ideat la Direcció General de Trànsit (DGT) i les entitats sindicals per a lluitar contra la pirateria, un dels problemes més greus que hi ha en el sector. Alguns col·lectius de taxistes, tanmateix, miren amb recel aquesta mesura, no per l’objectiu en si, sinó perquè també hauran de portar la matrícula blava i pel mateix motiu les plataformes de VTC (Vehicles de Turisme amb Conductor), a les quals li tenen declarada la guerra per considerar-les uns intrusos.

Va ser el passat mes de juliol quan la DGT va modificar el Reglament General de Vehicles per a distingir als taxis i els vehicles de plataformes com Uber o Cabify, d’aquells vehicles que actuen com aquests però sense regulació alguna. És a dir, contra els taxis pirates, que proliferen en les grans ciutats i molt especialment en els aeroports i en les zones de costa amb elevats nivells de turisme residencial. Ens uns explica un taxista local.

matricules taxis

Tordera compta actualment amb 10 llicències de taxi i dues parades (plaça concòrdia i estació de tren). El col·lectiu de taxis local reclama una tercera parada a la zona dels supermercats.