Torra anuncia que hi haurà carnet únic de biblioteques aquest 2019


El president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar dimarts durant la cloenda de la celebració del centenari de la Xarxa de Biblioteques Populars la implementació del carnet comú de biblioteques i el catàleg únic per al primer semestre d’aquest 2019. Amb aquests elements es podrà tenir accés al fons bibliogràfic de les 412 biblioteques públiques mitjançant un servei nacional de préstec interbibliotecari. Tal com Torra va afirmar, és un anunci “esperat”, “un dels fruits madurs d’anys de molta feina”, en referència al catàleg i el carnet unificat de biblioteques.

Torra catàleg biblioteques

Actualment les prop de 150 biblioteques dels territoris de Tarragona, Girona, Lleida i les Terres de l’Ebre comparteixen un catàleg bibliogràfic anomenat Argus, mentre que les prop de 250 de les comarques de Barcelona s’agrupen mitjançant el catàleg Aladí. Amb el futur carnet comú es preveu que els usuaris de totes les biblioteques puguin tenir accés, a través d’un catàleg unificat, a llibres i materials d’arreu del territori.