Els Reis d’orient omplen d’il·lusió un any més a Tordera


El passat 5 de Gener, els Reis Mags de l’Orient van ser rebuts per milers de persones que van sortir als carrers de Tordera. L’estabilitat meteorològica va permetre, finalment, que petits i grans donessin la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar. Un any més, les carrosses van sortir de l’Avinguda Països Catalans acompanyats de la participació de les entitats de dansa de Tordera i de la colla de diables.

A la principal il·lusió familiar de poder veure els Reis Mags de l’Orient, també s’hi va afegir, novament, la llançada de caramels que, per motius de seguretat, enguany es llançaven des de la darrera carrossa.

Una vegada Ses Majestats van arribar a l’Ajuntament, l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, els va entregar la clau que obre les portes de totes les cases del municipi per regalar presents a tots els habitants de Tordera.

D’aquesta forma, amb l’entrega de la clau màgica, Joan Carles Garcia, alcalde de Tordera, encoratjava als torderencs i torderenques a viure la nit més màgica de l’any.

reis alcalde

Per altra banda, el rei Melcior va enviar un missatge a tots els torderencs i torderenques des de dalt del balcó de l’Ajuntament. El rei va agrair a la població la gran rebuda que se’ls va fer i va recordar a la mainada que el seu comportament és recompensat en forma de regals, però que mai han de perdre la il·lusió ni la tolerància cap als altres. Escoltem part del discurs del Rei Baltasar.

rei baltasar

Les carrosses que van transportar els Reis de l’Orient estaven dissenyades i preparades per la Comissió de Festes. Enguany, els Ses Majestats van passejar acompanyats per les danses i els diables de Tordera. Els reis, van repartir caramels i obsequis per a tots aquells qui s’apropessin a ells. Amb la cavalcada, la Regidoria de Festes va posar el punt i final a les activitats organitzades per aquestes dates nadalenques.