L’any 2018 ha tingut el rècord de precipitació des de fa 28 anys


Aquest passat any 2018, la climatologia ha sigut present durant diferents èpoques de l’any. Una pronunciada calor les primeres setmanes d’Agost, precipitacions molt abundants durant el mes de Novembre i la sequedat dels tres primers mesos de l’any són clars protagonistes del resum que el torderenc Sergi Fontseca ha explicat als micròfons de Ràdio Tordera. A destacar, aquest ha estat l’any amb major precipitació des de, com a mínim, des de fa 28 anys,

En Sergi Fontseca pren dades climatològiques des de l’any 1991, tot i que també compta amb informació anterior. Amb això pot comptabilitzar diferents dades íntegrament de Tordera i el seu afecte real al territori. Per una banda, cal diferenciar la meteorologia segons afirma “el temps atmosfèric que tenim ara i aquí com una insolació o la boira” mentre que la climatologia fa referència al “recompte estadístic de tots els factors meteorològic que hi ha hagut en un període de temps de 30 anys”.

El clima torderenc, influenciat per la seva localització geològica i la presència del Riu Tordera, deixa valors com la màxima temperatura de l’any, registrada a principis d’Agost, que va arribar als 36ºC. Una temperatura donada per l’alta humitat i que dóna lloc a les “Nits Tropicals”, on la temperatura nocturna supera els 25ºC. Amplia la informació el mateix Sergi Fontseca.

resum climatologia 1

Fontseca també fa referència a la temperatura mínima, que va arribar als -3ºC.

resum climatologia 2

Respecte a la precipitació, aquesta any és superior a la mitjana anual degut a les pluges abundants del Novembre. Aquest any, en total, 821,3 litres/m3 han caigut a Tordera. Finalment, Fontseca destacava que el cop de vent màxim va ser al mes de Març arribant als 69,2 km/h.  Fontseca acaba destacant fent una crida a la conscienciació pels efectes que ja rebem del canvi climàtic, visibles en les gràfiques climàtiques d’aquest passat any a Tordera.