IniciNoticiesEducacióEls examinadors de la DGT comencen avui 10 dies de vaga

Els examinadors de la DGT comencen avui 10 dies de vaga

Els examinadors de trànsit tornen a cridar a la vaga per denunciar que encara no cobren l’increment de sou pactat a finals de l’any passat, en un acord que va permetre desconvocar unes altres mobilitzacions que van durar cinc mesos. En aquell moment els examinadors van aconseguir que el govern espanyol es comprometés a equiparar-los el sou amb altres col·lectius de Trànsit amb un complement de 250 euros mensuals. A hores d’ara, però, encara no s’ha fet efectiu aquest increment, que, en teoria, estava inclòs als pressupostos generals de l’Estat del 2018, segons fonts dels examinadors. La vaga que es convoca ara està prevista per a deu dies, concretament des del 10 fins al 21 de desembre.

Montse Casal, delegada a Barcelona de l’Associació d’Examinadors de Trànsit (Asextra) ha explicat que des del govern se’ls ha dit que aquest any no es podrà pagar la quantitat acordada com un complement de la nòmina, i que, en tot cas, si és que es paga s’haurà de fer com un plus de productivitat.

casal

Com és habitual, els perjudicats amb aquestes vagues seran autoescoles i alumnes. Ens exposa la situació Òscar Caimel, de l’autoescola ÒSCAR de Tordera.

Oscar vaga

Els examinadors, per la seva banda, també amenacen que si un cop s’acabi aquesta vaga de desembre no comencen a cobrar el complement, es podria ampliar la convocatòria d’aturades i començar-ne una a partir del 2 de gener.

ÚLTIMES NOTÍCIES