IniciNoticiesEducacióEl 75% del professorat i tot l’alumnat de 3è i 4rt ESO...

El 75% del professorat i tot l’alumnat de 3è i 4rt ESO i Batxillerat de l’IES Lluís Companys secunden la vaga d’ensenyament

El sindicat USTEC, el Sindicat de Professors de Secundària i la CGT han convocat a la vaga els mestres i altres treballadors de tots els centres de titularitat pública. S’hi han afegit el Sindicat d’Estudiants i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, per convertir el 29N en una vaga general educativa.

Si la reivindicació a les universitats és per rebaixar un 30% les taxes universitàries i equiparar els preus de màsters i graus, a primària i secundària reclamen restablir l’horari lectiu d’abans de les retallades, incrementar el nombre de docents -7.200 són els que falten segons els sindicats-, o recuperar el poder adquisitiu d’abans de la crisi, entre altres demandes. El Departament de Treball ha decretat serveis mínims a cada centre. També denuncien el Decret de Plantilles, que permet la “selecció arbitrària de personal”, i que ha “malmès el funcionament democràtic dels centres”. Per això, en demanen la retirada. A més, exigeixen la conversió dels terços de jornada en mitges jornades, l’increment del personal de suport a la docència per atendre la diversitat i la consolidació dels llocs de treball del personal interí en un canvi del model d’oposicions. En declaracions a La Xarxa, Lluís Sobrino. Secretari territorial del sindicat ASPEPCS explica el perquè de la convocatòria. Demanen tornar a la situació d’abans de la retallada de la crisi. Es queixa que cada vegada han de fer més feines de burocràcia a més de la de docents.

sindicat aspepc

A Tordera, el seguiment de la vaga és destacable a l’institut Lluís Companys on el 75% del professorat secunda la mobilització i la totalitat d’alumnes de 3è i 4rt d’ESO i Batxillerat no han assistit a classe.

A la resta de centres públics la vaga ha estat poc significativa, només algun professor o mestre ha decidit secundar-la. Els alumnes han assistit a classe amb normalitat.

ÚLTIMES NOTÍCIES