IniciNoticiesEducacióTres sindicats de professors convoquen vaga a l’ensenyament per demà 29 de...

Tres sindicats de professors convoquen vaga a l’ensenyament per demà 29 de novembre

Els professors estan en peu de guerra. Els sindicats USTEC-STEs, CGT i ASPEPC-SPS han convocat una vaga per al 29 de novembre per reclamar que el Govern millori les seves condicions laborals. Entre el paquet de mesures, destaca recuperar les hores lectives que feien abans de la crisi.

Incrementar el nombre de docents i reduir el d’alumnes

El principal cavall de batalla és aconseguir l’horari lectiu de 23 hores per als professors de primària i 18 per als de secundària, és a dir, una hora menys que ara. Això voldria dir contractar 3.400 professors més. També exigeixen que d’aquí dos cursos, hi hagi com a màxim 20 alumnes a cada aula de primària i 25 a secundària. El portaveu d’USTEC, Ramon Font, assenyalava els grups polítics.

vaga mestres

Els professors avisen que la vaga del 29 de novembre podria allargar-se si el Govern no fa cas de les reivindicacions que ells consideren irrenunciables.

El Departament de Treball ha dictat els serveis mínims per a la vaga de l’ensenyament públic prevista per al dijous 29 de novembre, establint un docent per cada quatre aules d’Infantil i Primària. També hi haurà un professor per cada tres unitats d’Educació Especial, en aquest cas fins als 16 anys. Serà obligatori que hi hagi una persona de l’equip directiu per cada centre, un terç del personal de les llars d’infants i un terç dels monitors de menjadors i d’activitats complementàries, per una qüestió de seguretat. La vaga de professors està convocada pels sindicats USTEC-STEs, ASPEPC-SPS i CGT. També hi ha una convocatòria de l’IAC que afecta tot el personal docent i no docent.

ÚLTIMES NOTÍCIES