IniciNoticiesEntitatsEls regidors Xavier Pla i Sílvia Mateos impugnaran l’assemblea extraordinària d’ERC prevista...

Els regidors Xavier Pla i Sílvia Mateos impugnaran l’assemblea extraordinària d’ERC prevista per aquest diumenge

Passen les setmanes i la tensió a l’agrupació d’esquerra a Tordera continua. Esquerra Republicana té convocada per aquest diumenge una assemblea general extraordinària per fer unes noves primàries per determinar qui serà el candidat o candidata republicà a les properes eleccions municipals. Recordem que a principis d’Octubre Xavier Pla es va presentar públicament com a candidat d’ERC a Tordera a les municipals, i simultàniament a la presentació, el perfil d’ERC a les xarxes socials emetia un comunicat on es desvinculaven de la presentació i obrien un període de reflexió interna per decidir la millor manera de concórrer a les eleccions municipals. En declaracions a Ràdio Tordera aquesta mateixa setmana, la regidora i secretària de comunicació del partit, Anna Serra deixava clar que Xavier Pla no és el candidat d’ ERC a Tordera.

Anna Serra erc

Serra constatava que la candidatura de Xavier Pla compta amb el rebuig per part de Gent de Tordera i del Jovent Republicà, així com d’alguns militants d’esquerra a Tordera.

En un comunicat de premsa, els regidors Xavier Pla i Sílvia Mateos comuniquen que impugnaran l’assemblea d’aquest diumenge on es vol tornar a decidir la persona que ha d’encapçalar la candidatura republicana. Pla assegura que no es poden convocar noves primàries si el candidat escollit en les primàries del 15 de juny hagi renunciat, un fet que no s’ha produït. El regidor afegeix que  la direcció nacional del partit tampoc ha desestimat el candidat escollit pels militants.

En el comunicat, Pla i Mateos expliquen que el reglament intern d’ERC per les eleccions municipals del 2019 en el seu article 6 no permet el canvi de sistema de votació del candidat, cosa que si es produirà el dia 25 de novembre.

Xavier Pla denuncia la mala praxis duta a terme pel president de la secció local Joan Costas, qui acusa de voler imposar la regidora Anna Serra com a candidata d’ERC per a les properes municipals 2019.  

impugnacio 1

Recorden que l’esmentada militant ni tant sols es va presentar a les primàries del 15 de juny quan tenia tots els drets polítics per fer-ho.

La regidoria Sílvia Mateos no entén que es celebrin unes noves primàries, quan Xavier Pla ja va ser escollit com a candidat el passat mes de juny. Mateos lamenta les maniobres internes per desestatitzar la candidatura de Pla.

impugnacio 2

Pla i Mateos anuncien que davant la mala gestió política en aquest afer, s’han vist obligats a impugnar l’assemblea de diumenge davant de la comissió de Garanties d’ERC.

ÚLTIMES NOTÍCIES