IniciNoticiesMedi ambientTordera ha acumulat en menys de 20 dies el 35% de les...

Tordera ha acumulat en menys de 20 dies el 35% de les pluges comptabilitzades aquest 2018

A més d’un mes perquè finalitzi el 2018, la comarca del Maresme ja acumula un 206% més de pluja que durant tot l’any passat. Segons els registres de les set estacions que formen part de la xarxa meteorològica del Consell Comarcal, els mesos d’octubre i novembre han fet incrementar la mitjana dels darrers anys i, en algunes poblacions, s’estan batent rècords mensuals. El mes d’octubre va ser més plujós als municipis del centre i sud de la comarca. Aquí, per exemple, Mataró va rebre el 29% de la pluja anual i Premià de Mar el 25%. Per contra, el novembre ha estat el mes més plujós al nord del Maresme on municipis com Tordera ha acumulat en menys de 20 dies el 35% dels 1.011 litres comptabilitzats aquest 2018.

El seguiment de les dades recollides per les estacions meteorològiques de Tordera, Palafolls, Dosrius, Mataró, Premià de Dalt, Tiana i El Masnou, indiquen que aquest 2018, a banda de duplicar els registres de tot l’any passat, ja ha superat en un 38% la pluviometria mitjana registrada els darrers anys. Aquests registres extraordinaris, a més, donen la raó als experts que han vaticinat, com a efecte del canvi climàtic, episodis de pluges torrencials provocats per l’augment de la temperatura del mar. Així ho pronosticava el catedràtic en Geografia Física de la Universitat de Barcelona i director de l’Institut d’investigació de l’Aigua, Javier Martín Vide, a la conferència Maresme i canvi climàtic. Ha arribat el moment d’actuar que va organitzar el Consell Comarcal a finals de setembre.

canvi climatic

Pluges com la d’aquest cap de setmana que desborden la capacitat de recollida i evacuació de les aigües pluvials i que segons els pronòstics aniran a més.

ÚLTIMES NOTÍCIES