IniciNoticiesMedi ambientCauen 80 litres d’aigua a Tordera en l’episodi de pluja de la...

Cauen 80 litres d’aigua a Tordera en l’episodi de pluja de la tarda, nit i matinada

Tordera ha viscut una nit i matinada d’inestabilitat que ha suposat la caiguda de fins a 80 litres per metre quadrat al municipi, segons dades del torderenc Sergi Fontseca. Ahir al vespre-nit una forta precipitació va inundar alguns carrers de la part baixa del municipi. El número del 112 han rebut 3 avisos, però, de moment, no han hagut d’actuar.

La circulació ferroviària està interrompuda des d’un quart de set entre Blanes i Maçanet (R1) per la caiguda d’un arbre sobre la via entre Maçanet i Tordera, segons ha informat Renfe. Per facilitar la mobilitat dels viatgers afectats s’està gestionant un servei alternatiu per carretera per al tram afectat. Aquesta incidència causa retards superiors als 30 minuts en el tram Arenys-Maçanet-Portbou de l’RG1. Entre Arenys i Barcelona, en disposar de serveis que tenen el seu origen en l’estació d’Arenys, l’afectació és inferior.

A més, aquest matí s’ha tallat el camí d’accés a Decotec per acumulació d’aigua. Segons Policia Local de Tordera entre 50 i 60 cm d’aigua sobre el camí impedia la circulació de vehicles. S’ha activat una màquina excavadora per resoldre la incidència.

Les darreres pluges han fet augmentar el cabal dels rius i millorar la situació de la Tordera. A l’Estació de Can Simó de Fogars de la Selva s’han registrat uns 43 metres cúbics per segon. . El nivell del riu ha arribat a les 9:00h als 104cm, quan el normal és 54cm. Les pluges permeten carregar d’aigua els aqüífers subterranis. 

El departament d’Interior de la Generalitat demana molta precaució i que es vigilin els accessos a la llera, als guals i punts baixos del riu Tordera davant l’augment del seu cabal a les últimes hores.

ÚLTIMES NOTÍCIES