IniciNoticiesRegidoriesEl proper dijous s'estrenarà el documental “Tordera, punt de trobada”

El proper dijous s’estrenarà el documental “Tordera, punt de trobada”

La regidoria de Cultura tanca aquests dies els últims serrells del documental “Tordera, punt de trobada”. Dijous, 22 de novembre, la sala gran del Teatre Clavé (20:30h)  serà l’escenari on es projectarà i es presentarà aquest treball que té com a principal fil conductor la cohesió social al municipi. Les diferents onades migratòries dels anys 30, 60 i 2000 han generat  una gran diversitat social al municipi amb l’arribada al poble de col·lectius de persones d’orígens ben diferents.

El documental analitza, a través de l’experiència personal d’una quarantena de torderencs, aquestes situacions i es visualitza com s’han adaptat a Tordera al llarg dels anys i quines ha estat les eines que han trobat les persones nouvingudes per sentir-s’hi acollides. Ho explica el regidor de cultura, Josep Llorens.

memòria històrica

El resultat d’aquest projecte s’emmarca en l’àmbit de la recuperació de la memòria històrica i dona continuïtat a d’altres iniciatives que el govern municipal que ha impulsat els darrers any en aquest sentit, com els reportatges sobre la memòria històrica de la Guerra Civil, festes, costums o  tradicions,  la recuperació i coneixença de la figura de l’escriptor, fill de Tordera,  Prudenci Bertrana o la publicació de treballs de recerca local.

ÚLTIMES NOTÍCIES