IniciNoticiesSalutAugmenten els casos de diabetis segons unes dades de la Corporació salut...

Augmenten els casos de diabetis segons unes dades de la Corporació salut amb motiu del dia mundial de la diabetis

Les tres àrees bàsiques de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) – Lloret-Tossa, Malgrat-Palafolls i CAP Calella– han diagnosticat, fins a principis de novembre del 2018, un total de 5.696 casos de diabetis, un 2,5% més respecte l’any 2017 quan se’n van diagnosticar 5.550 i un 3,5% més respecte l’any 2016 quan en van ser 5.492. Els casos diagnosticats de diabetis han augmentat lleugerament any rere any, mentre que la mitjana d’edat dels pacients que presenten nous episodis ha disminuït. Per tant, la malaltia apareix abans. Mentre l’any 2016 la mitjana d’edat se situava en els 64,3 anys al 2018 està en els 62,7. Ho explica la Doctora Cristina Ligorria, endocrina de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

diabetis 1

El 70% dels casos de diabetis diagnosticats se situen en el tipus 2, segons dades de la Federació Internacional de Diabetis. Aquesta és una variant relacionada amb diferents factors de risc. El sobrepès o el sedentarisme en són alguns dels més importants, però n’hi ha d’altres com l’edat, els antecedents familiars o el factor genètic que també tenen incidència.  Per això, una bona prevenció passa per practicar activitat física de forma regular i seguir una dieta sana i equilibrada, restringint la ingesta de sucres.

diabetis 2

Enguany, la campanya feta per la Fundació de la Diabetis ha utilitzat com a lema del Dia Mundial Família i diabetis. L’objectiu, posar l’accent, no només en l’individu, sinó sobretot en la família, ja que aquesta malaltia té una gran repercussió en el nucli familiar i aquest juga un paper molt important en la detecció precoç, el tractament i el control que han de portar les persones que la pateixen.

ÚLTIMES NOTÍCIES