La diputació de Barcelona destinarà recursos econòmics per la rehabilitació de l’antic hospital de pobres de Tordera


Coincidint amb l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, que se celebra aquest any, la Diputació de Barcelona destina 23.586.642,43€ a preservar el patrimoni arquitectònic de la demarcació, mitjançant obres de consolidació, reforma i rehabilitació d’edificis monumentals i jaciments arqueològics. Aquesta és la inversió més important feta, en un sol any, per la Diputació de Barcelona en actuacions de l’SPAL.

El president de la diputació de Barcelona, Marc Castells ha assegurat que és una «aposta sense precedents, de les més importants a nivell econòmic», una inversió que repercutirà a tot el territori de la demarcació de Barcelona i «permetrà un retorn econòmic i social en base a la generació d’activitat econòmica, vinculada a la recuperació arquitectònica, però alhora també permetrà, en base a la identitat local dels municipis, crear rutes, crear relats que permetin fer arribar, en aquests municipis, gent d’arreu del territori que els vulgui conèixer i visitar».

dipu patrimoni

La diputació de Barcelona destinarà diners a la Rehabilitació de l’antic hospital de pobres de Tordera al carrer Sant Antoni. En aquest espai, l’Ajuntament de Tordera vol construir un espai cívic. La voluntat és instal·lar en aquest emplaçament el nou Museu de Tordera i també habilitar diversos espais per les entitats i associacions del municipi i per a la realització de conferències. Escoltem l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

alcalde pla xarxa 2

El programa, impulsat per la Diputació de Barcelona, dona suport econòmic a 201 actuacions de les 12 comarques de la demarcació, donant una subvenció del 100% de l’import sol·licitat. El suport ofert als ajuntaments té la finalitat de garantir la pervivència del patrimoni arquitectònic i arqueològic local per tal de poder-lo usar o millorar-ne l’ús actual.