IniciNoticiesSalut“Fem Salut, gràcies per no fumar”, campanya per no fumar als CAP

“Fem Salut, gràcies per no fumar”, campanya per no fumar als CAP

Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa la campanya “Fem Salut, gràcies per no fumar”. Una iniciativa que senyalitza els accessos als Centres d’Atenció Primària i aconsella no fumar en cap d’ells. Precisament, la Llei de mesures sanitàries enfront del tabaquisme prohibeix fumar en tots els espais, a l’aire lliure o coberts, compresos en el recinte d’un centre sanitari.

Des de l’Àrea de Sanitat de l’Ajuntament de Tordera, fa anys que es van adherir a la campanya “Entorn sense fum”, que promou l’Agència de Salut Pública de Catalunya. L’objectiu d’aquesta campanya és reduir l’exposició de fum ambiental de tabac dels infants, contribuir a la reducció de la visibilitat de la conducta de fumar i, alhora, fomentar l’acció educativa per part dels seus familiars.

La normativa del tabac no prohibeix fumar en els espais a l’aire lliure de les instal·lacions esportives, ni tampoc a les portes d’entrada d’aquestes instal·lacions. Per això s’ha decidit dur a terme aquesta campanya, per recomanar que s’eviti fumar en aquests espais i sensibilitzar dels riscos del fum ambiental del tabac, a més de reduir la visibilitat de la conducta fumadora. Ho explica la regidora de Sanitat, Bàrbara Vergés.

entorn sense fum 1

A Tordera la campanya va començar al Pavelló Poliesportiu de l’Avinguda dels Països Catalans i posteriorment es va ampliar a la Biblioteca i a l’ambulatori, amb la col·locació de diversos rètols anunciant aquests entorns.

entorn sense fum 2

Totes les persones que tinguin la motivació per deixar de fumar poden demanar visita a la seva infermera de referència al seu CAP, que els farà un seguiment personalitzat perquè aconsegueixin el seu objectiu. Alguns pacients són derivats pel seu metge de capçalera, que considera que pateixen alguna patologia que és empitjorada pel consum de tabac.

ÚLTIMES NOTÍCIES