IniciNoticiesSalutLa campanya de vacunació de la grip comença avui i vol augmentar...

La campanya de vacunació de la grip comença avui i vol augmentar la cobertura dels professionals sanitaris

Comença la campanya de vacunació contra la grip. El principal objectiu de la campanya d’aquest any,  és evitar que els professionals sanitaris puguin contagiar els malalts o les persones amb més risc de complicacions, alhora que es protegeixen de forma individual ja que tenen un risc molt més alt de contagi que la població general. Els professionals sanitaris tenen una incidència de grip entre 3 i 5 vegades superior a les persones que no treballen en aquest àmbit i alguns estudis assenyalen que poden ser causants d’entre un 3 i un 17% dels casos de grip que es produeixen. De mitjana, un 10% dels casos s’associa a l’activitat assistencial. En parla de la campanya Cristina Masvidal, infermera de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

grip 1

L’activitat gripal a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva durant la temporada 2017-2018 va ser moderada amb 1645 casos confirmats pel virus de la grip. Masvidal demana vacunar-se i en cas d’agafar la grip anar a l’ambulatori i evitar col·lapsar les urgències d’hospitals.

grip 2

Enguany s’han distribuït 1,2 milions de vacunes entre els centres vacunals i els centres d’atenció primària, i es calcula que la durada de la campanya sigui de dos mesos

ÚLTIMES NOTÍCIES