ANC Tordera fa una crida a la ciutadania a participar a les concentracions previstes avui en l’aniversari de l’empresonament dels Jordis


Nova jornada reivindicativa; nova jornada de denúncia. Avui fa un any que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart van ingressar en presó preventiva, incondicional i sense fiança acusats d’un delicte de rebel·lió. Primer va ser a Madrid; a Soto del Real i després a Catalunya, a la presó de Lledoners. Un any entre reixes i a l’espera d’un judici que es podria celebrar ben aviat.

En un petit reportatge de la Xarxa de Comunicació Local ens recordem com va arribar fins aquest moment.

1 any de Jordis

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han convocat una concentració a l’esplanada de la presó de Lledoners per aquest dimarts a les set de la tarda amb motiu del primer aniversari de l’empresonament de l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart. “Un any de vergonya, un any de dignitat” serà el lema de la mobilització. Comptarà amb la participació de l’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, i del de Jordi Sànchez, Jordi Pina, així com d’en Joan BonaNit, el jove que es planta cap al vespre a Lledoners i amb un megàfon crida, un per un, els noms dels presos polítics empresonats a la presó de Sant Joan de Vilatorrada i els desitja una bona nit.

En el transcurs de la concentració hi haurà una lectura de cartes dels presos, llegides per persones del seu entorn. La concentració comptarà també amb la participació del col·lectiu Músics per la Llibertat i coincidirà amb les mobilitzacions que es duran a terme en altres punts de territori per exigir la llibertat dels presos. També és previst que s’instal·li una pantalla i es faci una connexió amb la mobilització de Barcelona.

ANC Tordera ha decidit no organitzar cap concentració al municipi i convidar a la ciutadania a participar a les concentracions previstes a municipis de les rodalies. Ho explica la coordinadora local, Marta Paset.

Paset ANC 1

Paset assegura que l’empresonament de Jordi Sanchez i Jordi Cuixart es una injustícia i una decisió desmesurada.

Paset ANC 2

En declaracions a la Xarxa, Josep Cruanyes, vicepresident de l’ANC, ha deixat clar que no n’esperen res de la sentència. I és que Cruanyes diu que no accepten el propi judici perquè no té cap fonament. Només busca la persecució política. I adverteix que un Estat que només busca fer por a la ciutadania és inacceptable.

cruanyes

Amnistia Internacional troba injustificable el manteniment de la presó provisional de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart un any després de la seva entrada a la presó, i torna a demanar la seva llibertat immediata. L’organització considera que el manteniment aquesta mesura constitueix una restricció excessiva i desproporcionada dels seus drets a la llibertat d’expressió i de reunió pacífica.