La situació de la dona centra una xerrada organitzada pel moviment veïnal x Tordera


La desigualtat entre dones i homes persisteix en gairebé tots els àmbits (familiar, social, laboral, comunitari). Aquest és un dels motius pels quals el partit moviment veïnal x Tordera va organitzar una xerrada per parlar sobre la situació de discriminació que pateixen les dones. El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i CCOO denuncien que les dones cobren de mitjana quasi 7.000 euros menys de sou anual que els homes | Un informe del CAC revela que les dones només suposen un 28,7% del temps de paraula dels informatius als principals mitjans audiovisuals catalans.

Una de les mesures pal·liatives per garantir la presència de dones en tots els àmbits seria imposar per llei quotes femenines. Però la qüestió genera controvèrsia arreu. Ho explicaven en declaracions a Ràdio Tordera, Emilia Rufaco del col·lectiu “Feminismes” i Carolina Soler, empresària local.

xerrada feminisme

En el col·loqui també van participar Montse Reyes de “Paicam” i Juanje Martin del col·lectiu “LGTBI”. La xerrada sobre el feminisme va ser el primer acte del Moviment veïnal x Tordera, després de la seva presentació al municipi.