IniciNoticiesPolíticaLa Diputació de Barcelona manté l'aposta pel finançament dels consells comarcals amb...

La Diputació de Barcelona manté l’aposta pel finançament dels consells comarcals amb crèdits per valor de 10 milions d’euros

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha signat, crèdits per valor de 10 milions d’euros amb presidents i representants d’onze consells comarcals de la demarcació, amb la voluntat de mitigar els problemes de finançament que tenen aquests governs supralocals i assegurar, d’aquesta forma, que puguin oferir a la ciutadania una prestació adequada dels serveis i que siguin de màxima qualitat.

Castells ha assegurat, durant l’acte, que s’està fent una feina molt important per tal que tots els recursos que disposa la Diputació vagin destinats als consells comarcals i als ajuntaments.

En aquesta línia, el president Marc Castells ha explicat que la Diputació de Barcelona està treballant per trobar una solució al finançament dels consells comarcals i ha avançat que, properament, mantindrà una reunió amb la Generalitat de Catalunya per tractar aquest aspecte.

castells

Els crèdits signats aquest dimarts i impulsats per la Diputació de Barcelona tenen una durada d’un any, un tipus d’interès del 0% i una amortització de caràcter semestral. Com que les sol·licituds dels onze Consells Comarcals  que han demanat aquests crèdits superen, en conjunt, els 10 milions d’euros, el repartiment s’ha fet d’acord amb uns criteris que asseguren el reequilibri territorial, com són la població, el nombre de municipis, l’extensió territorial de cada comarca i el nombre d’entitats singulars de població.

El consell comarcal del Maresme rebrà un més d’1 milió 100 mil euros. Aquests crèdits s’emmarquen dins del Pla d’Operacions de Tresoreria per a Consells Comarcals que es va iniciar l’any 2013 amb la finalitat de donar liquiditat a aquestes entitats locals per tal de garantir les seves actuacions competencials.

ÚLTIMES NOTÍCIES