IniciNoticiesRegidoriesL'Ajuntament subvenciona la creació de nous negocis i la contractació de persones...

L’Ajuntament subvenciona la creació de nous negocis i la contractació de persones aturades

La revitalització de l’economia local i la promoció de noves oportunitats de negoci constitueixen una de les línies de treball i estratègia de l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de Tordera. Davant l’actual situació socioeconòmica i les dificultats per generar ocupació, el govern local considera necessari seguir impulsant mesures i estratègies que permetin, d’una banda, afavorir l’accés al mercat de treball a les persones en situació d ‘atur i, de l’altra, reactivar l’economia local oferint més facilitats a les empreses per a la contractació de personal i ampliant les ajudes a totes les persones emprenedors que vulguin crear els seus negocis. 

Així, l’Ajuntament posa a la disposició dues línies de subvenció per a empreses i emprenedors: 
Seran subvencionats els costos de seguretat social de la contractació de nou personal laboral, durant un període de sis  mesos i una jornada a temps complert. A cada convocatòria s’establiran els imports màxims de subvenció. Si la jornada laboral és a temps parcial, l’import subvencionable quedarà proporcionalment reduït a la jornada laboral. Queden excloses els contractacions amb una jornada inferior al 50%. 

Aquesta convocatòria pretén fomentar l’adquisició de competències i la millora de l’ocupabilitat a través de la concessió d’ajudes a empreses, professionals i autònoms per a la contractació de nous treballadors/es.

En el cas de noves activitats econòmiques se subvencionarà aquelles despeses que corresponguin únicament a la naturalesa de l’activitat: Inversions necessàries per adaptar-se a canvis normatius, adaptació de locals per a implantació de noves activitats, maquinària necessària per al correcte desenvolupament de l’activitat, equipaments informàtics exclusivament vinculats a l’activitat empresarial, instal·lacions i obres (exposició i venda, senyalització, accessibilitat, sistemes de seguretat, accessibilitat, estalvi energètic, tractament de residus, etc) Mobiliari necessari per al correcte desenvolupament de l’activitat o projectes arquitectònic i d’interiorisme. 

El regidor de Promoció Econòmica, Marçal Vilajeliu, ha destacat que amb ajudes d’aquest tipus es vol incentivar i ajudar totes aquelles persones que tenen inquietuds per crear el seu propi negoci. En aquest sentit, el regidor també ha recordat que, a banda de les línies de subvenció disponibles,  des del Departament de Promoció Econòmica també es fa l’acompanyament  i assessorament necessari per a la creació d’activitat econòmica a través de formació i recursos tècnics diversos. 

marcal subvencions

Les sol·licituds per acollir-se a aquestes línies de subvenció es poden presentar a l’OAC de l’Ajuntament de Tordera, de dilluns a divendres, de 9:00h a 14:00h. El termini de presentació de sol·licituds: 31 d’octubre de 2018.

Poden presentar sol·licitud aquelles empreses creades entre l’1 d’octubre de 2017 i el 31 d’octubre de 2018 (registrades com a alta activitat a l’Ajuntament de Tordera).

ÚLTIMES NOTÍCIES