IniciNoticiesPolíticaEs vol que un 30% de l'habitatge nou de Tordera es destini...

Es vol que un 30% de l’habitatge nou de Tordera es destini a protecció oficial

El ple de l’Ajuntament va debatre dijous una moció presentada pels grups municipals de Som Tordera-Entesa, el PSC i el PDeCAT. El punt ha de permetre la creació del Pla municipal d’habitatge per donar resposta a la demanda d’habitatge social. La moció per ampliar el parc d’habitatge assequible al poble ha fet un pas important perquè s’apliqui la primera mesura contemplada i una de les més importants: que les noves construccions i grans rehabilitacions hagin de destinar un 30% a habitatge assequible. Aquesta moció es va retirar el passat ple de juliol el grup Som Tordera-Entesa per aconseguir un suport major en dos mesos. Finalment es torna a presentar entre tres dels grups parlamentaris. En aquesta moció es busca millorar l’accés de la ciutadania a l’habitatge al nostre municipi d’una manera més accessible.

El regidor de Som Tordera, Salvador Giralt detalla i argumenta els punts i els problemes que busca solucionar aquesta moció sobre l’habitatge.

moció habitatge som

La regidora del PSC, Toñi Garcia coincideix en el problema sobre l’habitatge i apunta que un cop fet el pla d’habitatge, s’haurà d’estudiar punt per punt per saber la seva viabilitat.

moció habitatge psc

El regidor del PDeCAT, Josep Llorens va recordar que la moció es presenta per segona vegada i que en aquesta ocasió s’adapta més al nostre poble.

moció habitatge pdecat

El regidor del PP, Xavier Martin es va abstenir i va destacar que s’haurien d’implementar més propostes de foment.

moció habitatge pp

El regidor d’ERC+Gent de Tordera, Jordi Romaguera va recordar que tot i no ser ponent de la proposta, el seu grup es posiciona totalment a favor.

moció habitatge erc

El regidor no adscrit, José Carlos Villaro va donar suport a l’objectiu final però va discrepar en dos punts de la moció.

moció habitatge villaro

La mesura demana, en primer lloc, la realització d’un estudi de viabilitat econòmica i la constitució d’un grup de treball per al seguiment de la implantació dels acords. La moció va ser acceptada per 16 vots a favor i 1 abstenció.

ÚLTIMES NOTÍCIES