El Maresme serà la primera comarca de Catalunya amb tots els municipis connectats per fibra òptica abans de 2020


La fibra òptica arribarà als 30 municipis del Maresme abans de 2020. Ho ha anunciat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, després de la reunió que ha mantingut amb el president del Consell Comarcal, Josep Triadó. Les dues administracions han signat un conveni que permet interconnectar la xarxa de fibra òptica de la Generalitat amb la infraestructura comarcal en la qual el Consell Comarcal ha invertit 1.470.000 euros. El president del CCM ha destacat que aquesta és una bona notícia pel Maresme tota vegada que equilibra el territori donant les mateixes oportunitats digitals als municipis petits i als grans.

fibra optica maresme

Recordem que el Consell Comarcal disposa d’un conjunt de trams de canalitzacions amb cable de fibra òptica estès entre 19 municipis de la comarca que, a banda de Mataró i Argentona, fins ara no ha estat operatiu. Entre aquestes poblacions hi ha Tordera.