Els Castellers de l’Alt Maresme realitzen la millor diada de la seva història a la festa major de la minerva Calella


El dissabte 22 de setembre la plaça de l’Ajuntament de Calella, la colla de l’Alt Maresme va escriure una nova pàgina en la seva curta trajectòria portant a plaça, a més a més del 5d7, fins ara el seu màxim castell, dos castells inèdits més, el 7d7, castell complex per l’alt nombre de persones que es necessiten per poder-lo dur a terme, i la torre de 7, un castell molt fràgil i tècnicament difícil, com ho mostra el fet que els ‘maduixots’ eren tot just la quarta colla en la història del món casteller en aconseguir descarregar aquest castell la primera vegada que es duia a plaça. Era la primera vegada que els ‘maduixots’ intentaven un castell en què les gralles no sonarien fins a la pujada de les persones que havien de conformar el quart pis i tal i com ens explica la mateixa colla, les ovacions a la plaça de l’Ajuntament, especialment al dibuixar-se l’aleta del 2d7, van ser atronadores.

L’alt bagatge de castells de 7 i de castells de 7 amb estructures compostes que els Castellers de l’Alt Maresme han pogut dur a terme aquest estiu, a totes les festes majors dels pobles que composen la colla, els ha permès arribar a finals de setembre amb una gran dosi de confiança en les seves possibilitats. A més a més, els ‘maduixots’ han pogut aplegar més de 130 persones a plaça que permetia tenir el gruix i la pressió de pinya suficient necessaris per intentar aquests castells.

Els castellers de l’Alt Maresme van tancar la diada amb un vano de 5 (un pilar de 5 acompanyat alhora per dos pilars de 4) i finalment 4 pilars de 4 simultanis.

La propera cita per als Castellers de l’Alt Maresme serà la participació, per primera vegada, al Concurs de Castells en l’edició de diumenge vinent, 30 de setembre, a Torredembarra.