IniciNoticiesEl programa d’atenció a les persones amb Alzheimer de la corporació de...

El programa d’atenció a les persones amb Alzheimer de la corporació de Salut del Maresme i la Selva atén un total de 17 persones de Tordera

Durant el 2017, 1 de cada 6 persones (16,3%), majors de 65 anys, que ha ingressat als hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella i l’Hospital Comarcal de Blanes) patia algun grau de demència. D’aquests pacients, el 7,4% (408 persones) tenia Alzheimer, mentre que el 8,9% (491 persones) estaven afectats per alguna altra malaltia de deteriorament cognitiu. Des del 2015 i fins al primer semestre de 2018, s’han atès un total de 17 persones de Tordera al Programa d’atenció a les persones amb malaltia d’Alzheimer i altres demències, i les seves famílies. En declaracions a Ràdio Tordera, el doctor Fernando Espada, neuròleg de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva  explica com funciona el programa que impulsa la Corporació.

doctor espada 1

L’Alzheimer és la forma més comuna de demència diagnosticada en les persones grans. Com a conseqüència de l’envelliment de la població cada vegada hi ha més persones afectades per aquesta malaltia. Tant la incidència de la malaltia com la seva prevalença augmenten amb l’edat. Ho explica el doctor Espada.

doctor espada 2

El doctor Espada assegura que mesures preventives a l’Alzheimer no existeixen, però recomana menjar saludable i fer exercici.

doctor espada 3

A Catalunya s’estima que hi ha més de 89.000 casos diagnosticats segons dades de la Generalitat de Catalunya.

ÚLTIMES NOTÍCIES