Tordera recordarà la victòria al Grand Prix de 1998 amb la reemisió del programa a la Plaça de la Concòrdia


Foto: Comunicació Ajuntament de Tordera

La plaça de la Concòrdia serà l’escenari, aquest divendres, de la festa de record de la participació i victòria de Tordera al programa Gran Prix ara fa 20 anys.
Al juny de 1998 l’Ajuntament es va inscriure com a participant al programa de Televisió Espanyola en el qual hi podien participar els municipis mitjans i petits d’arreu de l’estat. Davant  l’acceptació de participació per part de la productora del programa, l’àrea de joventut i participació ciutadana d’aleshores van seleccionar una trentena de joves de Tordera de diverses entitats, especialment esportives i socials. Al juliol del 98, l’equip, encapçalat per l’alcalde, Joan Carles Garcia i acompanyats d’una cinquantena de torderencs que assistirien com a públic, van viatjar fins a Madrid a enregistrar el primer programa, contra el muncipi andalús d’Almonte. La il·lusió i la motivació dels joves torderencs van fer que Tordera sortís guanyador d’aquest programa. Aquest bon resultat els va portar a concursar i guanyar a la gran final del concurs, enregistrada a finals de juliol, contra el municipi d’Arévalo (Avila). El regidor de Cultura, Josep Llorens recorda quina va ser la participació torderenca en el concurs i els motius per recordar l’efemèride.

llorens grand prix 1

Per recordar aquelles setmanes, l’Ajuntament de Tordera ha organitzat un acte popular, aquest proper divendres, 14 de setembre,  a la plaça de la Concòrdia. A partir de les 18 h hi haurà inflables per als més petits i a les 20 h es podrà veure en una pantalla gegant un recull de la participació de Tordera al Gran Prix amb les millors imatges del programa. Ho explica el regidor Josep Llorens.

llorens grand prix 2

La notícia de la victòria de Tordera al programa Gran Prix va provocar una celebració improvitzada quan l’equip va arribar a Tordera, on més d’un centenar de torderencs van rebre la delegació local a la plaça Lluís Companys i una cercavila els va acompanyar fins a la plaça de la Concòrdia. 

Al setembre d’aquell any, durant l’emissió del programa per TVE es va organitzar una retransmissió popular al pavelló parroquial, on els membres de l’equips van poder explicar les seva experiència i pas pel programa. També, durant la retransmissió del programa es va anunciar que el premi econòmic del programa es destinaria a la creació d’un nou parc infantil a l’avinguda dels Països Catalans, al que anomenarien Parc del Gran Prix.