IniciNoticiesCulturaAquest divendres se celebra la Diada de Sant Bartomeu amb els actes...

Aquest divendres se celebra la Diada de Sant Bartomeu amb els actes més tradicionals, el Piromusical i el Cercatasques

Ja tenim aquí una nova Diada de Sant Bartomeu, patró de Tordera.

Pels més matiners, a les 6 del matí hi haurà la xocolatada popular, a la Plaça de la Concòrdia, a càrrec de l’Ajuntament de Tordera.

A les 11 del matí, a l’església parroquial, OFICI SOLEMNE amb la participació de la coral de la parròquia de Sant Esteve de Tordera. I tot seguit, caminada fins al Camí Ral amb l’acompanyament de la Colla de Geganters i Grallers de Tordera, on a dos quarts d’1 començarà la tradicional i popular CURSA DEL CÓS. Les inscripcions es faran a la Plaça de la Concòrdia, de dos quarts d’11 a les 12:00h. La regidora de festes, Sílvia Català ens explica novetats d’enguany, que fan referència a la classificació per edats.

silvia cos

Un cop hagin corregut totes les categories, a la Plaça de l’Església, BALL DE GEGANTS I BATALLADA DE CARAMELS, a càrrec de la Colla de Geganters i Grallers de Tordera, acabant amb el lliurament de premis del Cós. 

Ja a la tarda, a les 6, CONCERT de Festa Major a càrrec de l’Orquestra ELS MONTGRINS, a la Pista de l’Amistat.

A les 7 de la tarda, al Parc de la Sardana, Taller de Castells per a la canalla a carrer de la Colla Castellera de l’Alt Maresme. A continuació, assaig obert per a tothom a càrrec de la mateixa colla. A les 20:00h, a la Pista de l’Amistat, començarà el BALL DE TARDA amb l’Orquestra Montgrins.

A les 10 del vespre serà el moment de la fórmula d’èxit emprada durant les últimes edicions del PIROMUSICAL. La música i els focs artificials aniran sincronitzats i es podrà escoltar des dels voltants del riu. Ara bé, aquells que estiguin més lluny, ho podran seguir a través de Ràdio Tordera, que emetrà en directe el fil musical del castell de focs. La pirotècnia Igual serà l’encarregada de sorprendre els torderencs i torderenques. Escoltem la regidora de Festes, Sílvia Català. 

piromusical

Acte seguit, a les 22:30h, començarà el XXè Cercatasques de Tordera, amb la Xaranga (Bufant Fort) i la Colla de Diables de Tordera com a encarregats d’animar la festa durant el recorregut. La sortida serà des del Parc de la Sardana. Seguidament, després del Cercatasques, concert a càrrec dels grups Raggatunning i Free Kiss amb barraques al mirador.

En paral·lel, a les 23h de la nit començarà la tradicional serenata amb l’orquestra Montgrins, per acabar el dia.

ÚLTIMES NOTÍCIES