IniciNoticiesSocietatL’Espai Jove de la Intersindical–CSC contra els acomiadaments no ètics de Bershka–Inditex...

L’Espai Jove de la Intersindical–CSC contra els acomiadaments no ètics de Bershka–Inditex a Tordera

L’Eina -l’Espai Jove de la Intersindical-CSC- ha dut a terme una acció de protesta contra l’actitud poc ètica en la gestió laboral a la fàbrica de Bershka-Inditex a Tordera. L’acomiadament a 50 persones, majoritàriament joves, de la comarca just abans de finalitzar el període de prova és una pràctica que, tot i ser legal, esdevé poc ètica. El procediment que segueix l’empresa és molt senzill: s’ofereixen un volum important de llocs de treball, que en teoria han de ser per diversos mesos, i tot just quan s’acosta la data de finalització del període de prova l’empresa comunica que no l’han superat i d’aquesta manera no han de ser indemnitzats pel període de temps treballat.

El sindicat explica que “cada setmana es van produint acomiadaments, conforme s’acosta la finalització del període de prova i actualment una cinquantena de treballadors han patit aquesta situació i és molt difícil de creure que realment no superin, cap d’ells, el període de prova” aquesta situació fa pensar a que “l’empresa actua amb premeditació i amb la intenció de no deixar superar el període de prova i evitar que els contractes s’estabilitzin”.

Treballadors afectats per aquesta pràctica han contactat amb l’Eina i amb la Intersindical-CSC per a rebre l’assessorament davant d’una situació que atempta contra la dignitat de la classe treballadora i precaritza la vida de les persones afectades.

Malauradament la intersindical reconeix que “aquesta pràctica és legal, però no ètica” i per aquest motiu des del sindicat es demana que les autoritats de treball i des d’Inspecció del Treball se segueixin aquests acomiadaments en bloc i no justificats per evitar que la pràctica de Bershka–Inditex de Tordera es repeteixi a aquest centre de treball o a d’altres.

ÚLTIMES NOTÍCIES