IniciNoticiesPolíticaLa Llei ARSAL no permet l’ampliació de la plantilla de Policies Locals

La Llei ARSAL no permet l’ampliació de la plantilla de Policies Locals

El creixement i l’activitat al municipi ha viscut grans creixements durant els últims anys. És per això que, actualment, des de l’Ajuntament de Tordera i la regidoria de seguretat s’ha estat treballant per ampliar la plantilla de funcionaris i, com a conseqüència, de la Policia local de Tordera.

Els cossos de seguretat són un canal molt important en l’organització i el control del favorable desenvolupament de les diferents activitats al municipi i, ara mateix, tal i com explica l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, el nombre de places de policies de barri que disposa el municipi no és suficient. Després de les retallades a la plantilla amb l’inici de la crisi, s’ha anat recuperant el nombre de places. Malgrat la intenció del consistori d’ampliar la plantilla, actualment és impossible degut a la Llei Arsal que limita la contractació d’oferta pública d’ocupació, és a dir, que no permet la creació de places de funcionaris des dels municipis. D’aquesta forma, tal i com critica Joan Carles Garcia, la llei esdevé una paradoxa quan no permet millorar la seguretat al poble.

alcalde places policia 1

Això comporta que la plantilla no pot dur a terme, en la seva totalitat, treballs de policia de barri. Per això mateix, les places actuals de policia local s’han de distribuir entre la implicació local, als veïnats i zones rurals, totes aquestes zones necessàries, tal i com afirma l’alcalde. Garcia explica l’actual situació d’impàs que es viu, tot i estar a l’espera de les possibles afectacions que doni el canvi de poder a l’estat.

alcalde places policia 2

Per això mateix, fins que l’Estat no permeti obrir el concurs de places per al servei policial municipal de nou, la plantilla actual haurà de combinar les diferents tasques locals. Com a exemple de conseqüència, el control de zones blaves no pot ser tan intens.

ÚLTIMES NOTÍCIES