La rotonda de la plaça Pau Casals serà el nou espai dedicat a l’antiga Fàbrica de Fibracolor


La rotonda situada a la plaça Pau Casals de l’entrada del municipi, al costat de la Biblioteca de Tordera, serà reformada. Actualment, la rotonda està decorada amb una màquina de l’antiga fàbrica de Fibracolor però, segons anunciava l’alcalde de Tordera Joan Carles Garcia, es vol dedicar íntegrament a la que va ser, fins a la seva demolició, la fàbrica tèxtil més important de Tordera i de la comarca.

Una de les icones de Tordera, Fibracolor, és el nou punt de mira de l’Ajuntament de Tordera que vol rememorar l’impacte que hi va tenir al municipi. Així es farà, amb la dedicació especial que es durà a terme a la rotonda de la Plaça Pau Casals.

La Fàbrica Tèxtil de Fibracolor, encarregada del tintat, blanqueig i acabat tèxtil, va ser el lloc de treball de molta gent, des de la seva posada en marxa, el 1953, fins que la inviabilitat de combinar la sortida de l’empresa de la crisi i el normal funcionament va provocar el seu tancament el 2008.

Tal i com avançava Joan Carles Garcia a l’espai de Ràdio Tordera, Línia Directe amb l’alcalde, l’Ajuntament té previst convertir aquesta localització en un espai de recorda a l’empresa Fibracolor. Ho detalla el mateix alcalde de Tordera.

alcalde placa fibracolor

Aquest és un projecte que s’ha plantejat amb l’objectiu de potenciar la cultura i la història del que ha succeït a Tordera. Encara no s’ha anunciat quan començaran les obres de remodelació de la rotonda.