IniciNoticiesMedi ambientL'ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES GARCIA ASSEGURA QUE NO EXISTEIX CAP PERILL...

L’ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES GARCIA ASSEGURA QUE NO EXISTEIX CAP PERILL EN EL CONSUM D’AIGUA A LA NOSTRA POBLACIÓ, DESPRÈS DEL VESSAMENT AHIR DE CLORUR DE ZENC A LA ROTONDA DE CAN BARTOLÍ. L’AGÈNCIA CATALANA DE L’AIGUA CONFIRMA QUE L’AQÜIFER DE LA TORDERA NO ESTÀ AFECTADA.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, assegura que no existeix cap perill en el consum d’aigua potable a la nostra població, desprès de l’accident ahir d’un camió que transportava clorur de zenc, a la rotonda de Can Bertolí.
En les analítiques de les mostres preses aquest matí pels inspectors de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de les aigües superficials, aigües avall a la Tordera i fins a la desembocadura a mar, així com dels pous propers de la zona, no s’ha detectat cap alteració de la qualitat de l’aigua.
Les anàlisis de les mostres, realitzades ahir al laboratori de l’ACA, indiquen que:

En els propers dies s’efectuarà un seguiment, per part del Departament de Control de l’ACA, dels pous d’abastament més importants i situats aigües avall de la zona de l’accident, tot i que hores d’ara el risc d’afectació es considera molt baix.

El vessament tòxic d’ahir va mobilitzar una trentena de dotacions dels bombers de la Generalitat, així com els representants del Servei d’Emergències de la Generalitat, tècnics de l’Agencia Catalana de l’aigua i efectius dels Mossos d’Esquadra, Policia Local, serveis sanitaris i les autoritats locals.

La riera Valldemaria ha vist incrementat lleugerament els valors de zenc presents en l’aigua.
La Tordera, aigües avall de l’aiguabarreig amb la riera Valldemaria, i fins a mar, no ha mostrat alteració de la qualitat de l’aigua pel que fa als paràmetres analitzats.
En el pou més proper a la zona de l’accident tampoc hi ha presència de zenc.
Les mostres d’aigua preses arran del vessament han estat a la mateixa riera de Valldemaria, aigües amunt i avall del lloc de l’accident, al riu Tordera aigües avall del aiguabarreig de la riera Valldemaria amb la Tordera (s’han pres 6 mostres de l’aigua del riu) i a un pou proper a la zona de l’accident, uns 100 metres aigües avall del lloc esmentat.

ÚLTIMES NOTÍCIES