Crida a formar part del cos de voluntaris de Tordera


El cos de voluntaris de Bombers de Tordera fa una crida a la societat per inscriure’s en aquest cos d’emergència i poder ajudar al municipi.

De fet, les instal·lacions del Parc de Bombers de Tordera, on tots els integrants són voluntaris en aquesta tasca, estan destinades a tenir una plantilla de fins a 22 bombers, mentre que actualment només 10 places estan ocupades. Les instal·lacions i els vehicles del parc són oberts a visites a tothom qui vulgui, segons anuncia l’equip que hi ha a Tordera. És per això, que des del cos de voluntaris es fa una crida a participar com a bombers en aquest cos local i, d’aquesta forma, poder intervenir en ajudar, en el temps lliure o que es disposi personalment. Tot i això, passar a formar part del cos d’emergències no es fa d’un dia per l’altre.

Naturalment, pel fet d’haver d’actuar davant emergències reals, es necessita una preparació prèvia que consisteix. A més, ja que el cos és voluntari, amb la qual cosa no existeix una retribució econòmica, sí que hi ha una gran inversió en cada bomber degut a l’equip i l’assegurança, en un preu que pot pujar fins als 2000€. Per això mateix, s’ha d’aconseguir una professionalitat i preparació suficient, segons explica Sergi Fontseca, Agent Rural i bomber voluntari de Tordera, amb la qual cosa tots els candidats hauran de superar unes oposicions i un curs bàsic de bomber. Un dels requisits bàsics per formar part del col·lectiu voluntari és ser major d’edat. Per tant, Sergi Fontseca fa una crida a la participació d’un equip bolcat de solidaritat i passió.

sergi fontseca voluntaris 1

Fontseca valora “l’esperit altruista de les associacions i la gent que hi ha a Tordera” i confia en la participació de la gent. De fet, ell mateix matisa que els horaris de bomber voluntari sempre estan adaptats a la vida laboral i personal de cada integrant. A més, el fet de ser voluntari permet tenir uns mèrits per presentar-se a les oposicions de bomber funcionari i, per tant, dedicar-s’hi professionalment. Ho explica Sergi Fontseca.

sergi fontseca voluntaris 2

L’agent rural i el bomber voluntari, explica que existeix, a més, el voluntari ocasional. Aquest és el que no forma part de cap cos però de forma ocasional en alguna situació crítica, vol ajudar. Per exemple, en la declaració d’un foc, no s’ha d’anar directament a l’incendi sinó que, tal i com indica, s’ha de passar per l’Ajuntament, on s’haurà creat un comitè de crisi, i allà rebrà les diferents ordres de coordinació per a poder col·laborar en la tasca. Ho detalla l’ Agent Rural i bomber voluntari de Tordera.

sergi fontseca voluntaris 3

L’equip de bombers voluntaris de Tordera forma part de l’Àrea Bàsica d’Emergències de la Comarca del Maresme. Tordera, dins de la província de Barcelona, es troba a l’àrea Metropolitana Nord, la qual està formada per dos parcs funcionaris que estan de guàrdia les 24hores del dia: el parc de Pineda de Mar i el de Mataró. Al Maresme, en quant a parcs voluntaris, s’hi troba Arenys, Malgrat de Mar i Tordera. Aquestes tres àrees es coordinen per cobrir les places mínimes a cada lloc i poder fer guàrdia.