IniciNoticiesCulturaLes ràdios locals posen en marxa cinc magazins del territori català

Les ràdios locals posen en marxa cinc magazins del territori català

A partir d’aquest dilluns, 28 ràdios locals sumen esforços per posar en marxa cinc magazins de territori que tenen com a objectiu explicar tot el que succeeix al seu entorn de manera coordinada. La posada en marxa compta amb el suport de La Xarxa de Comunicació Local i s’anirà fent esglaonadament.

Aquesta experiència de col·laboració radiofònica es veurà reflectida en programes de tres hores de durada, que s’emetran en directe, de dilluns a divendres, i en els quals hi haurà actualitat local i entreteniment, combinats amb altres temàtiques com: entrevistes, cultura, música, connexions en directe, esports, literatura, consells de salut, gastronomia… tot mirant el territori i copsant l’opinió dels oients a peu de carrer.

Així doncs, el proper Dilluns 30 de juliol, arrenquen 4 dels 5 programes. Al llarg de tres hores, els professionals de les ràdios locals, coordinats per una de les emissores del grup, explicaran tot allò que està passant en el seu territori. Rosa Maria Ruscalleda, locutora de Ràdio Tordera, explica l’objectiu del nou programa que començarà Dilluns que ve.

ona maresme 1

Així, Connectats compta amb la participació de ràdios el Barcelonès i el Vallès Occidental: Cugat.cat, Ràdio Ciutat de Badalona, Ràdio Municipal de Terrassa, El Prat Ràdio i Ràdio Sabadell. S’emet de 9:00h a 12:00h. Tindrà un versió estiuenca Connectats a l’estiu i més endavant, el 7 de setembre es consolidarà a la graella d’aquestes emissores i comptarà amb la incorporació de Ràdio Castellar. Les ràdios de les comarques de Ponent posen en antena, de 16:00h a 19:00h, Aquí, a l’oest, que compta amb la participació de UA1 Lleida, EMUN FM, Ràdio Ponent (Mollerussa), Ràdio Rosselló i Ràdio Tàrrega. Per altra banda, en aquesta primera fase, Carrer Major copsarà el dia a dia del Camp de Tarragona. Això serà possible de 16:00h a 19:00h, gràcies a Ràdio Ciutat de Tarragona, Altafulla Ràdio, Ràdio la Selva (la Selva del Camp), Ràdio Montblanc, Ona la Torre (Torredembarra), Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i LANOVA Ràdio (Reus). El magazín El Far aplega emissores amb un punt en comú: el mar. Aquesta aventura marinera compta amb Ràdio Arenys, La Cala Ràdio (l’Ametlla de Mar), Ràdio l’Escala, Ràdio Delta (Deltebre) i Canal Blau FM (Vilanova i la Geltrú). S’emetrà de 16:00h a 19:00h, a partir del 3 de setembre.

Després de l’experiència d’èxit del magazine d’estiu Ara i Aquí de l’any passat, coproduït entre diferents emissores, amb Ràdio Tordera al capdavant, aquest any s’innova el format presentant Ona Maresme. Aquest projecte reuneix l’esforç i el treball de Mataró Ràdio, Ràdio Premià de Mar, Ràdio Canet de Mar, Ràdio Santvi, Ràdio Calella i Ràdio Tordera amb l’objectiu d’oferir un magazín de servei, dinàmic i refrescant. S’emet de 9:00h a 12:00h. Rosa Maria Ruscalleda, explica les diferents seccions que es duran a terme des de Tordera.

ona maresme 2

 Ona Maresme s’emetrà de Dilluns a Divendres de 9h a 12h del matí.

ÚLTIMES NOTÍCIES