IniciNoticiesRegidoriesMultes per comportaments incívics a Tordera

Multes per comportaments incívics a Tordera

Des de l’ajuntament s’està fent tot el possible per combatre l’incivisme en els carrers de Tordera posant multes a les persones qui no facin un bon ús dels contenidors d’escombraries o no recullin els excrements del seu gos.

Tordera disposa d’una ordenança de civisme i convivència. Aquesta ordenança persegueix l’establiment d’un marc de relacions fonamentades en el civisme, la convivència social i les relacions solidàries i respectuoses entre les persones i pretén arbitrar mecanismes per corregir i, si s’escau, sancionar, totes aquelles actituds que atemptin contra la bona convivència i la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes. Així, a través de la normativa es regulen aspectes com ara l’obligació dels propietaris de gossos de recollir els excrements dels seus animals de la via pública o la prohibició de llençar fora dels contenidors les bosses d’escombraries i deixalles.

Aquest últim mes, s’han imposat 25 multes per no recollir els excrements dels animals. En conseqüència, les multes poden arribar als 500 euros.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, recorda que la mesura pretén conscienciar a la ciutadania en tingui consciencia i actuï de forma correcte.

situacio multes

D’altra banda, l’alcalde deixa clar per a qui anirà la multa quan s’analitzi l’ADN dels excrements de cada gos.

multa gossos  

El consistori recorda que és obligatori pels propietaris de gossos registrar els animals de companyia amb un xip i una mostra del seu ADN. Amb el principal objectiu de seguir lluitant per conscienciar als propietaris de gossos perquè recullin les deposicions que les seves mascotes puguin fer a la via pública o als espais comuns del municipi, la regidoria de civisme engega al llarg de l’any campanyes de conscienciació i ara també s’optarà per la sanció econòmica, en els casos que no es compleixi amb la normativa de civisme.

ÚLTIMES NOTÍCIES